Forgalmi tájékoztató

Kedves Partnerünk!

A MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. 2024. áprilisában ütemezett útfelújítási munkákat kezdett az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található csomóponti ágaiban.

A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni. A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak és előreláthatóan május közepéig tartanak. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ág kerül lezárásra, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

A 6. ütem várhatóan május 2-án kezdődik és május 6-án nap végén zárul le.

Ezalatt az időszak alatt az M4-en, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontja előtt lévő felüljáró felújítása zajlik majd. A légikikötő minden irányból megközelíthető marad, forgalomkorlátozás azonban érvényben lesz.

A felüljáró burkolata már megújult, most a híd két szegélye mellett zajlik majd a munka. Eközben a forgalom 1+1 sávon folyamatosan haladhat. A felújítás ideje alatt váltakozó irányban lehet számítani forgalomkorlátozásra.

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az újabb ütemek megkezdése előtt az MKIF Zrt. a továbbiakban is részletes tájékoztatást nyújt majd arról, hogy hol, milyen sávzárásra, terelésre kell számítani. Az aktuális információkat honlapjukon és Facebook oldalukon teszik közzé. A felújítással összefüggő forgalmi változásokról kapott információt a Budapest Airport saját felületein is megosztjuk.

Javasoljuk partnereinknek, hogy a következő hetek során a repülőtér megközelítése előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről és induljanak el időben. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

Üdvözlettel:

Budapest Airport