SOLAS-VGM mérlegelés

A SOLAS Egyezményt és annak az igazolt konténer összsúlyra vonatkozó kiegészítését az IMO dolgozta ki, attól vezérelve, hogy megvédjék a hajókat, termináli eszközöket, az emberi életet és a rakományokat. A konténer összsúly megadására kidolgozott kiegészítés a tengeri hajóraklevél feladójának a kötelességévé teszi, hogy a konténer(ek) igazolt összsúlyát a hajóstársaságnak megadja. A kiegészítő rendelkezéseket minden IMO tagállam köteles végrehajtani, vagy változatlan, eredeti formában, vagy az érintett ország jogszabályaihoz igazítva, kiegészítõ rendelkezésekkel bővítve, pontosítva.

2016.07.01 dátummal kötelezővé vált a SOLAS egyezmény alapján a konténeres áruk bruttó össztömegének igazolt deklarálásának egyik lehetséges módja a konténerterminálokon való mérlegelés.

Terminálunk a szabályozáshoz igazodva, hitelesített hídmérleggel (mérlegelési osztály lii, hitelesítve 2020.06.28-ig) tudja elvégezni a SOLAS-VGM szabályozásnak megfelelõen a konténerek össztömegének megállapítását hitelt érdemlő módon.

A mérlegelés történhet előre megrendeléssel, a konténer terminálra érkezését megelőzően, vagy lehetséges a konténerterminálon lévő konténerek SOLAS-VGM szerinti mérlegelése is.

A mérlegelés díjáról díjszabásunkban adunk további tájékoztatást.

A mérlegelési szolgáltatás Terminálunkon a terminál közúti vasúti nyitva tartásával megegyezően (0-24 óra a hét minden napján, kivétel a külön meghirdetett ünnepi üzemszünet) lehetséges, azonban a mérlegelési megbízást a terminál adminisztrációs nyitvatartási idején belül (munkanapokon reggel 6 és este 18 óra között) kérjük eljuttatni az export@containercenter.hu vagy import@containercenter.hu címre, a konténer aktuális státuszának megfelelõen.

A Mérlegelési megbízás űrlapját a következő linkről töltheti le:

Mérlegelési megbízás űrlap
Az űrlap letöltéséhez kattintson ide!

Gépjárművel történő mérés esetén kérjük, hogy a gépkocsivezetőt is tájékoztassák az együttműködési kötelezettségérõl.

A lenti tartalommal rendelkező megbízás alapján az elvégzett mérlegelést követõen a MAHART Container Center Kit. kiállítja a hiteles mérési bizonylatot (mérlegjegyet) a Verified Gross Mass-ról, és pdf formátumban átküldi a megrendelő email címére, este 6-ig történõ mérés esetén még aznap, éjszakai mérésnél másnap reggeI.